Zamieszczone przez Kajtiii
Wymiana rozrządu Octavia 1FL 1.9tdi
Zwiń
X
-
Wymiana rozrządu Octavia 1FL 1.9tdi
Witam Serdecznie!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Octavii 1 po lifcie 1.9TDI 90KM 2002rok silnik z turbiną bez zmiennej geometrii. Ostatnią wymianę rozrządu miał poprzedni właściciel w serwisie przy przebiegu 160tys km. Teraz mam 239 tys km i mam zamiar wymieniać rozrząd ale nie w serwisie lecz u mechanika. Moje pytania:
1. Czy należy wymieniać także pompę wody wraz z rozrządem?
2. Czy kupując rozrząd na allegro kupić oryginalny z pompą za 700pln czy tańszy? Jakie są różnice?
3. Czy są szczególne rzeczy o których nie wiem a na które ewidentnie powinienem zwrócić uwagę przy wymianie rozrządu?
Proszę o wskazówki i Wasze osobiste obserwacje i doświadczenia na ten temat...
-
-
Czyli taki oryginalny http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=403#
Myślałem nad kupnem paska contitecha i reszta ruville wraz z pompą to które rozwiązanie lepsze bo cenowo wychodzi mniej więcej to samo.
Komentarz
-
-
Koledzy dziś dzwoniłem do ASO Skody. Sytuacja ma się tak: Kompletny oryginalny rozrząd + pompa wody + robocizna to suma 1250pln. Myślę, że nie warto sobie zawracać gitary wymianą u przysłowiowego pana Kazia w garażu za zbliżoną cene (ok. 1000pln) i szukać części po sklepach internetowych... Rezygnuję z oszczędzania na tym i być może nie potrzebnych nerwów. Wybieram ASO (mam nadzieję że dobrze robię). Jeszcze raz DZIĘKUJĘ BARDZO ZA SUGESTIE I POMOC :!:
Komentarz
-
Komentarz